Cele mai emblematice bratari de ceasuri

Cele mai emblematice bratari de ceasuri

Cele mai emblematice bratari de ceasuri

Bratari de ceasuri

Cu toate ca pasionatii de ceasuri au o multitudine de optiuni in ceea ce priveste bratarile sau cureaua ceasului, exista anumite optiuni clasice ce au trecut testul timpului si nu si-au pierdut din popularitate. Unele au inceput prin asocierea cu anumite brand-uri si au generat de atunci aparitia unor clone si copii, in timp ce altele nu au fost neaparat asociate cu o companie anume, dar un lucru este adevarat pentru toate – si anume, atingerea unui status emblematic in lumea cumparatorilor de ceasuri. Oricine se considera colectionar ar trebui sa fie familiarizat cu ele. Acestea sunt cateva dintre bratarile noastre emblematice preferate:

Bratara ceas OysterOyster
Brevetat de catre Rolex in anul 1947 si oferit pentru prima data in anul 1948, bratara Oyster este probabil cea mai emblematica bratara din istoria ceasurilor de mana din secolul XX. Oyster-ul a trecut prin cateva iterari de-a lungul anilor, incepandu-si viata cu legaturi fixate, apoi progresand la utilizarea legaturilor pliate, si in final, luand forma pe care o are si astazi, ce utilizeaza legaturi solide. Design-ul cu clips a evoluat de asemenea de-a lungul deceniilor pentru a asigura ca bratara va ramane pe incheietura in timpul activitatilor sportive, precum SCUBA diving, pentru care au fost proiectate ceasurile Submariner si Sea-Dweller.Boabele de Orez (The Beads of Rice)Boabele de Orez (The Beads of Rice)
Desi produs de numeroase companii de-a lungul anilor, bratara boabe de orez este probabil cel mai mult asociata cu faimosul producator de bratari, Gay Freres, care a fost furnizor pentru Patek Philippe si Vacheron Constantin in anii ‘40 si ’50, utilizand si otel inoxidabil, dar si metale pretioase. Gay Freres a produs numeroase versiuni ale acestei bratari, inclusiv versiuni mai flexibile pentru ceasurile complicate sau elegante, si in mod distinct versiuni mai sportive, pentru curse si ceasuri pilot pentru Heuer. Astazi, versiuni moderne si versiuni vintage ale boabelor de orez pot fi gasite la producatorii de ceasuri in cataloage sau pe piata de accesorii.

BonklipBonklip
Bonklip a fost elaborat in anii ’20, respectiv ‘30 si a fost pus in circulatie pe ceasurile militare britanice in anii ’50 si ’60, in perioada postbelica. Aceste bratari erau produse in masa, usor ajustabile, si forjate din otel inoxidabil (de fapt, acestea au fost primele bratari din otel inoxidabil fabricate in masa). Desi bratarile nu erau in general oferite ca optiune standard pentru primele ceasuri Rolex, exista dovezi cum ca unele dintre ele ar fi fost vandute cu Bonklip-uri in anii ’30 si ’40.

Bratara Royal Oak
Bratara Royal Oak
Cu toate ca a fost construita special pentru ceasul Audemars Piguet Royal Oak, aceasta bratara din otel inoxidabil (design elaborat initial cu ajutorul lui Gay Freres), a devenit de atunci o emblema cu drepturi depline (ceasul Patek Philippe Nautilius, lansat la patru ani dupa Royal Oak, are un design integrat similar, ambele ceasuri fiind proiectate de bine-cunoscutul designer de ceasuri, Gerald Genta). Aceste bratari sunt disponibile in varianta din otel, bicolora, sau din metale pretioase.
JubileeJubilee
Introdus in 1945 pentru a coincide cu cea de-a 40-a aniversare a brand-ului (de aici si numele), bratara Rolex Jubilee este omniprezenta in lumea cumparatorilor de ceasuri, si ramane in mare marte neschimbata de-a lungul anilor. Initial proiectata pentru modelul Datejust si disponibila numai in varianta din aur masiv, Jubilee avea sa fie oferita mai tarziu si in varianta bicolora sau otel, si a fost facuta dispoinibila in cele din urma ca si optiune pentru mai multe modele sport, desi a ramas indiscutabil mai elegant decat Oyster-ul.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!